Dec 282017
 
Solutions to problems with Novell Netware 386 Ver. 3.10a (current version).
File PRB310.ZIP from The Programmer’s Corner in
Category Network Files
Solutions to problems with Novell Netware 386 Ver. 3.10a (current version).
File Name File Size Zip Size Zip Type
PRB310A.TXT 107404 29533 deflated

Download File PRB310.ZIP Here

Contents of the PRB310A.TXT file


COMMON PROBLEMS/SOLUTIONS/ANOMALIES/PATCHES FOR NETWARE 386 V3.10A


Last Update: December 31, 1990

These are some of the common patches, problems, questions, and issues with
Netware 386 v3.10a. This list is not intended to be all-inclusive. If more
detail is needed on these issues, or on other issues not identified in this
file, refer to the Novell Technical Information Database or contact your
NetWare service provider.

*****************************************************************************
DISCLAIMER

The following are NOT official Novell statements, but rather troubleshooting
ideas to help the customer resolve problems that may occur with NetWare 386
v3.10 rev. A. These issues may change from week to week. Be sure that you
have the latest problems/solutions file from NetWire before drawing your
conclusions.

*****************************************************************************

This document is broken into the following issues:

MEMORY ISSUES pages 1-2
ABENDS AND NLM PATCHES pages 2-7
DISK DRIVERS pages 7-10
SYSTEM MESSAGES pages 10-12
SHELLS pages 12-14
LAN DRIVERS AND WORK STATION ISSUES pages 14-17
UPGRADE ISSUES pages 17-19
UTILITIES pages 19-22
MISC FYIS and OTHER INFORMATION pages 22-24
PRINTING pages 24-33
LISTING OF FILES, DATES and SIZES shipped with 3.10a pages 34-42


MEMORY ISSUES:

PROBLEM 1: Not enough memory to run NetWare 386 v3.10a. The memory
formula in the v3.10a manuals is incorrect.

SOLUTION: Use the following rough formula as a guideline to calculate
memory needs for a basic NetWare 386 v3.10a system:

.023 * total drive size in MB / block size + 4 MB of memory

Example: .023 * 600 MB drive / 4 k block size + 4 MB of memory
= 7.45 MB of memory.

If you have Mackintosh name space added to the volume the
formula is:
.032 * total drive size in MB / block size + 4 MB of memory
From a memory standpoint, you are better off creating a small
volume for your Mackintosh files and adding Mackintosh name
space to that volume only.


PROBLEM 2: Common question: "I know I'm tight on memory; what can I do
in the meantime until my extra 4 MB comes in next week?"

SOLUTION: a. PURGE /ALL from the root directory to clean off deleted
files.
b. Do not load NLMs that are not needed.
c. SET IMMEDIATE PURGE OF DELETED FILES=ON (although you
will lose salvage capability the OS will not have to keep
track of deleted files).
d. Remove DOS (see page 251 system administration manual).
e. Do not mount volumes that are not required.

PROBLEM 3: The Register Memory command table on page 250 of the NetWare
386 v3.10a System Administration manual (585/Rev 1.01) is
incorrect. The register memory command is only for machines
with more than 16 MB of memory.

SOLUTION: The table should read as follows:

Total Memory Start (hex) Length(hex)

20M 1000000 400000
24M 1000000 800000
28M 1000000 C00000
32M 1000000 1000000
36M 1000000 1400000
40M 1000000 1800000

NOTE: Above 16 MB of memory is only supported in EISA
machines with NetWare 386 v3.10a or PS2 Model 90
and 95s. If you are using more than 16 MB of memory
do not use 8-bit or 16-bit boards in the file
server if the board uses busmastering or DMA. You
will also be able to go above 16 meg of memory in a
Model 90, or 95 (see register memory above) if the
disk and lan solution are both 32 bit. It MAY also
be possible to go above 16 meg of memory with a
model 80; however, it is not supported.


ABENDS AND NLM PATCHES:

v3.10a has patches that are loaded dynamically. Always make
sure you are using the latest PATCHMAN.NLM when you are adding
a new patch. The latest will be in the latest upload. Do not
bother adding patches unless you are experiencing or
anticipate experiencing the abend. Keep all of the patches
around so that if one of the following abends occur you are
able to add the patch quickly.

PROBLEM 1: ABEND: DeleteFileCompletely found an invalid TNode" whenever
an attempt was made to delete a file which had more than seven
trustees assigned to it with Immediate Purge on.

SOLUTION: DELFIX.ZIP

PROBLEM 2: ABEND: "DeleteDirectory found invalid phantom list" whenever
an attempt was made to delete a directory which had more than
eight trustees assigned to it.

SOLUTION: DLDRFX.ZIP

PROBLEM 3: ABEND: Erase file should have done something.

SOLUTION: ERASFX.ZIP This file contains ERASEFIX, a dynamic patch that
is loaded at the file server console as a NetWare Loadable
Module (NLM). Do not load Erasefix unless you get the above
abend. It is not recommended. Erasefix has been removed from
netwire.

PROBLEM 4: ABEND: MoveDeleteFiles found an Invalid DeleteFile list. This
can occur with the FIRST version ERASFX.ZIP (erasefix.nlm). It
can be duplicated without any of the other patches applied.

SOLUTION: Get ERASFX.ZIP dated after 11/25/90 on netwire which is the
newest erasefix.nlm. We still strongly recommend not loading
erasefix.nlm. Erasefix has been removed from netwire.


PROBLEM 5: With the first Erasefix.nlm applied salvage will not work
properly. If you delete a file in a given directory you can
not salvage the file back to the same name.

SOLUTION: Under investigation. Because of this and other problems.
Erasefix.nlm has been removed from netwire. Do not load
Erasefix.nlm.

PROBLEM 6: ABEND: "Abend: Total sprintf string length was too long (Error
code 00000000)". This patch also fixes a problem that
displayed invalid characters or user names when Watchdog
cleared a connection.

SOLUTION: WDOGFX.ZIP.

PROBLEM 7: When bringing up the server "Novell In-House Version" is
displayed from the Console sign-on screen of shipping versions
of NetWare 386 v3.10 Rev. A. This is only cosmetic.

SOLUTION: NAMEFX.ZIP or NAMEFIX is a patch utility that removes the
erroneous message.

PROBLEM 8: The API function call ScanBinderyObject fails to properly
recognize "?" as a wild card. The failure was related to the
size of the bindery name being searched for and the number of
"?" wild characters (if greater than 12) entered in the search
string.

SOLUTION: SCBFIX.ZIP

PROBLEM 9: NetWare 386 v3.10a has a caching problem. Under heavy usage
when data is read immediately after it is written to cache,
the data read could result in the return of erroneous data.
If cached data is read and rewritten to cache, the corruption
would be saved to disk. If the data is not changed in cache,
the data will be saved correctly. This problem exists
primarily with random access applications (for example,
database servers).

SOLUTION: CACHFX.ZIP contains CACHEFIX.NLM. All v3.10a servers should
have this patch loaded.

PROBLEM 10: After an ABEND during the dump of diagnostics to diskette the
OS could only dump the first 16 MB from memory.

SOLUTION: Contact Novell Tech support for a possible field test
solution. The solution has not been tested so it is available
though tech support if determined the need.

PROBLEM 11: NetWare would not allow files that were flagged RO to be
opened with RW rights when the read only compatibility mode
was set to ON. The application returns messages such as
"ACCESS DENIED" or "FILE NOT FOUND".

SOLUTION: FXOPEN.ZIP

PROBLEM 12: A bug in NetWare 386 v3.10a will not allow a file's date/time
to be set to 0. Some applications known to set the date/time
to 0 are Borland's Turbo C++ and Turbo Pascal products. The
compiler's "Build All" option within the integrated
environment sets the date/time to 00's in order to force a
full recompile of all source files. Without this patch
installed, the file's date/time remained unchanged.

SOLUTION: DTTMFIX.ZIP

PROBLEM 13: ABEND: bad resource tag detected in AES process

SOLUTION: Contact Novell Tech support for field test patch. It is a
static patch RTAGFIX.EXE Do not run multiple static patches
on the same server.
PROBLEM 14: ABEND: PurgeTrustee found an entry it couldn't deal with
If a workstation has requested a file to be created, the
request is put to sleep prior to creating the file, and
PurgeTrustee is scanning the volume at this time.....the ABEND
will occur.

SOLUTION: PTFIX.NLM is available as a Field Test from tech support.

PROBLEM 15: ABEND: Clear Phantom called without primary directory number.

SOLUTION: DELDIR.ZIP.

PROBLEM 16: ABEND: Invalid connection number or type passed to
ReturnAConnectionNumber.

SOLUTION: MONITR.ZIP

PROBLEM 17: Synchronizing the System Time on the Server. Many customers
have complained about their file server losing time. In some
cases, it loses only minutes or seconds. But, there have also
been reports of losing hours each day.

SOLUTION: NetWare sets the system clock initially when booting up. From
then on it keeps the time using a software clocking algorithm.
What happens is that when the file server switches into real
mode it stops keeping time and depends on DOS to keep the
system time. After switching back to protected mode instead
of updating the time, the OS just continues where it left off.
This could explain why the system time may be off by such
varying amounts because the way NetWare clocks the time and
the way DOS does it is not the same. There is an NLM for 386
v3.1 that is available as a field test file. The file name is
SYNC.ZIP. Call Novell Technical Support to obtain this file.

PROBLEM 18: A problem where the server may hang when clearing connections
in MONITOR. There is also a problem where resources may not
be released when exiting MONITOR.

SOLUTION: MONITR.ZIP contains a new MONITOR.NLM.

PROBLEM 19: If copying a file from a Mac workstation volume to a NetWare
386 server volume, the creation date and time stamp are
intact, but the modification date and time stamp are set to
the current date and time of when the transfer completed.

SOLUTION: DTTMFIX.NLM (rev B)

PROBLEM 20: "IPX received incomplete packet from <#node>" at the console.

SOLUTION: IPXINC.ZIP. This patch will quell the error message that is
reported to the screen and the error log of the server. It
is to be used in conjunction with OEM and 3rd party drivers
until the drivers are fixed. The offending driver can be in
any client, bridge or server. Old Client Ne/2 and old Host
NE2000 drivers are known to cause this problem and should be

updated to currently released drivers.

PROBLEM 21: The following messages:
"Loader can not find public symbol"
"MPCheckStringPatch"
"Load file referenced undefined public variable"
"Module Cachefix not loaded"

SOLUTION: If you try to load a patch with an older PATCHMAN the above
messages occur. The latest released PATCHMAN must be loaded
in order to have all the latest patches recognized. Make sure
you are running with the latest dated PATCHMAN if you have
loaded multiple patches. When the PATCHMAN was rev'ed in
October, all the v3.10a patches were rev'ed as well. The
associated .ZIP files on NetWire were updated with the new
PATCHMAN and patches (all dated 10-29-90).

PROBLEM 22: ABEND: TTSAbortTransaction detected a bad TTS file.

SOLUTION: Contact Novell Tech Support for a field test solution. It has
been seen to be associated with BSPXCOM.NLM (Btrieve NLM).

PROBLEM 23: Error "You have Exceeded Your outstanding NCP Search Limit"

SOLUTION a: NCPLIM.ZIP. NCPLIMIT provides for better management of file
searches done on a NetWare 386 V3.10a server. This patch
adjusts to applications written using the findfirst function.
If the findfirst search function is not completed correctly,
NetWare 386 will generate the warning message "You exceeded
your outstanding NCP directory search limit." If loading this
NLM does not eliminate the warning message, the application
will need to be rewritten according to the recommendations
described in NCPLIMIT.DOC.

SOLUTION b: This error has been documented earlier and has also been fixed
by simply increasing the Maximum Outstanding NCP Searches =
XXX (Pg 323 3.1 System Administration. Range = 10 to 1000
Default = 51) The question was, How will this increase affect
my system? ... The formula to calculate RAM usage is: 24,000
X (Max ONCP Searches / 1000) X Number of Workstations. The
following files have been uploaded to NetWire and should be
merged into Library 16 by the end of the day:

PROBLEM 24: Error when loading an NLM. "Loader cannot find public symbol"

SOLUTION: This is an indication that you are loading a 3.0 NLM. Double
check the date and size of the file.

PROBLEM 25: Abend: General Protection Processor Exception.
SOLUTION: a. It is most often caused by hardware problems in the
server (memory, system board, cards, etc), or out on the
LAN.
b. It can also be caused by power surges. Make sure the UPS
can handle the dips and spikes in power.
c. A good place to start if you have this abend is to load
the MONITOR.NLM and look in LAN information under general
and custom statistics. If you see any errors climbing
under LAN information it is a good indication of
potential LAN hardware problems (NIC cards, terminators,
cables, hubs, maus, cables not to spec, etc). The
general statistics are documented in the System
Administration manual in the monitor section. The custom
statistics are documented in Appendix A of the System
Administration manual. If you have a driver from a
third-party vendor, obtain the custom statistics
documentation from them.
d. This has also been seen in heavy I/O through a third-
party driver specifically written for a 16-bit card when
the card was only an 8-bit card. Investigate your LAN
drivers and cards.

DISK DRIVERS:

PROBLEM 1: We are seeing fat errors on boot up right after installing
v3.10a with the PS2SCSI.DSK driver. However, mounting the
volume from the Console (outside of the AUTOEXEC.NCF) has no
problem. Many PS2SCSI.DSK installations will never experience
the problem.

SOLUTION: This appears to be associated with older revisions of the SCSI
controller. We have tested it in our Technical Support labs
with both caching and non-caching controllers and have not
experienced any problems. If you should happen to run across
this, you will have to boot up manually until you can get a
different controller. The newest PS2386.ZIP also must be used
if these and other problems are being experienced.

PROBLEM 2: PS2SCSI.DSK shipped with v3.10 was reporting a Non-Media-Error
when the SCSI device returned a completion of 07 - Adapter
Hardware Failure and 0ch - Command Completed with failure.
This would result in deactivation of the SCSI device.

SOLUTION: PS2386.ZIP This version of the driver will retry when
encountering the 0ch error rather than deactivating the
device.

PROBLEM 3: I need more detail on Scsi adapters in the PS/2s. I may have
an older rev because I still am having trouble with my drive
and I've already tried the patched PS2SCSI.DSK in PS2836.ZIP.

SOLUTION: Engineering Change Announcement ECA032 goes into more detail
on these hardware changes.

SCSI Adapter Old P/N - New P/N
------------- ------------
Without cache FRU P/N15F6561 FRU P/N 85F0002
Option 6451005 Option 6451109

The following systems above the referenced serial number have
the up-level adapter and are not affected. This change is
necessary for systems below this serial number range.

8580-121 9000000 8565-061 4011000
8580-321 9200000 8565-121 4512000
8580-A21 7600000
8580-A31 2600000

PROBLEM 4: Are IBM SCSI drivers available for IBM PS/2 Models 90 and 95?

SOLUTION: The PS2SCSI.DSK that ships with NetWare 386 v3.10a supports
models 90 and 95.

PROBLEM 5: We have seen several problems on IBM machines with SCSI
controllers and non-IBM drives.

SOLUTION: Most problems have work-arounds; for example, there are
patches from IBM and Novell for drive access problems with
Seagate drives in PS/2s. Oftentimes, the manufacturer of the
drive is aware of issues needed to make their drive work.

For example, some problems exist with the Model 80-A31 with a
SCSI caching controller and Core drives. You can load the
needed files for v3.1 off of the floppy drive but not off of
a DOS partition on the hard drive. It would return errors
like C not ready or error reading load file. SCSI has a
numbering scheme for devices attached to a SCSI controller,
0-7 with 7 being the highest priority. The IBM SCSI
controller comes set at priority 7, the highest priority.
Since the controller takes a device number itself, when trying
to load or read data from the SCSI chain the controller looks
for the next device in line, in this case device 6.

Core International ships its SCSI drives jumpered to SCSI
device 0. Thus, if you attach this device 0 with a DOS
partition to the IBM SCSI controller which is set to 7, you
will get errors concerning drive C. The Core drive can be set
to SCSI device 6 with a DOS partition to work with the Model
80 A31 and the PS2SCSI.DSK driver for 3.1 NetWare.

NOTE: This has been tried with another third party drives and
after downing the server command.com cannot be found. So this
may not be an issue with the drive you are dealing with.

PROBLEM 6: Problems with loading ISADISK driver v3.10 (shipped with
NetWare 386 v3.10a) more than once MAY be resolved by using
the NetWare 386 v3.0 ISADISK driver.

SOLUTION: ISA30.ZIP

PROBLEM 7: Do IDE drives work with 3.10a with ISADISK?

SOLUTION: Some do. Contact manufacturer of the drive to see if they
have tested the drive with 3.10a. The drive manufacturers
interpret the IDE specifications differently. Some drives can
not use user-definable options and run with ISADISK.

PROBLEM 8: Have any problems been reported having one volume span
multiple drives?

RESPONSE: Most of the problems that we have experienced have been
associated with using a non-certified driver/drive and/or
controller. The controller having been tested with a given
disk driver is important. Following these basic guidelines
solves most problems associated with spanning drives.
However, keep in mind with spanning drives -- if one drive
fails the entire volume is lost even if other segments of the
volume reside on the good drives.

PROBLEM 9: DCB.DSK. Netware users who are upgrading to 386 v3.10 may
need to upgrade their Novell DCBs.

SOLUTION: NetWare users who are upgrading to 386 v3.10 may need to
upgrade their Novell Disk Coprocessor Boards (DCB).

NetWare 386 v3.10 was written to support the latest in
hardware technology. This includes DCBs with revision E or
higher of the DCB firmware. DCBs with firmware revision D or
earlier will not work with NetWare 386 v3.10. Under NetWare
386 v3.10, the hard drives will not be visible to the system
when using these older revisions. This will generally affect
50-pin DCBs that are a few years old.

The revision of the DCB firmware is identified at location
817-186 at the bottom left of the board; the firmware revision
will not necessarily correspond to the DCB board revision
number. Location 817-186 will contain a 28-pin chip
identified by part number 817-186-001. The revision level
will follow the part number (i.e. 817-186-001E or 817-186-001
rev E). If the revision level is D or earlier, an upgrade is
necessary.

An upgrade to a DCB with the latest firmware revision is
available through Federal Technologies RMA Department at
(800)-366-4526.

PROBLEM 10: Adding a DOS Formatted Drive to a DCB with Adaptec 4070
(possibly 4000 also). After replacing a drive with a DOS
formatted drive and booting NetWare 386, the Install utility
will not see the replacement drive. This was tested in the
lab with two mirrored Rodime 204E drives (also tested two
Maxtor 1140's).

SOLUTION: In order for Install to see the drive, the drives must be
unmirrored. Load Diskset and select low-level format from the
drive configuration window. Another window appears with the
title "Selected Disk Specifications". At this point press
Insert and it will automatically start formatting the drive
without any warning. (This is an undocumented feature). The
last thing you must do after the format is finished is to save
the DCB configuration. Even though the configuration is
already there you must save it again or Install will still be
unable to see the drive.

PROBLEM 11: When loading the DCB NLM the error "Hardware Initialization
Failure" is returned. Seen specifically on some Compaq
machines.

SOLUTION: These machines come with a mouse port that is enabled with a
jumper on the motherboard. The port conflicts with IRQ 12
that is used by a Novell channel 2 DCB, and possibly other
hardware cards. Check your Compaq documentation and move the
jumper to disable the mouse port. (Note: you cannot just
remove the jumper completely.) Also keep in mind that many
drives have parity jumpers on the back of the drive that must
be disabled for the drive to be recognized.

PROBLEM 12: My server appears to be running fine. however after downing
the server I have to run vrepair every time I want to mount my
volumes. What is wrong?

SOLUTION: Often times this has ended up being associated with the
controller not working correctly. If you are experiencing
this problem, Try switching to a later rev of the same
controller. If you are still having problems change to a
different brand or make of controller.

SYSTEM MESSAGES:

PROBLEM 1: Interrupt controller detected a Lost or Spurious hardware
interrupts. This has been seen on some faster machines.

SOLUTION: These are not fatal messages; they are passed through from the
hardware. Your system should function normally. Some
Machines have PAL chips or hardware modifications to help keep
interrupts from being lost. To suppress these messages, enter
at the Console:

SET DISPLAY LOST INTERRUPT ALERTS=OFF
SET DISPLAY SPURIOUS INTERRUPT ALERTS=OFF

See the Systems Administration manual.

PROBLEM 2: The following or similar errors occur along with the inability
to perform a task at either the server or workstation:

Out of dynamic work space.
The cache memory allocator exceeded minimum cache buffer
left limit.
Semi-permanent memory allocator is out of memory xx semi-
permanent allocation request failed.

RESPONSE: This is most often caused by not having enough memory on the
server. See the Memory section of this same document to
determine what is needed and workarounds.

PROBLEM 3: "Process Did Not Relinquish Control Frequently" error message
at the file server.

SOLUTION: More than likely you will not need to worry about this error.
It was originally designed to detect processes that were
taking too much of the servers' processing time but apparently
doesn't function the way it was designed. However, it could
be indicative of a problem of an NLM taking too much
processing time.

PROBLEM 4: Message at server " Hot fix did not need to be redirected ".

RESPONSE: You should only be concerned with this message if it occurs on
a regular basis. If a block, for whatever reason, couldn't be
written to this message will occur if the OS was finally
successful in writing to the block. In other words the OS
isn't going to give up after the first try. At the same time
it is alerting you that the "Hot fix did not need to be
redirected". Watch your hot fix errors in Monitor. If Hot
fix is filling up your drive may be in need of replacement.

PROBLEM 5: Error: (Found in error log) Locus = 8 Class = 0 Code = 0
Severity = 4 Account XXXXX deleted by user NOT-LOGGED-IN on
station XX 1 active connection terminated.

RESPONSE: Cause: A supervisor equivalent deletes a user and then
immediately logs out before the routine gets serviced. When
the routine finally gets serviced by the server, the
connection status is NOT-LOGGED-IN. There is NO SECURITY
THREAT with this message and should not be cause for alarm.


NOTE: The July 1990 issue of NetWare Application Notes contains
additional Disk, Memory, and Accounting messages.
The October 1990 issue contains system messages: Bindery,
Internal processes, Abends, Packet Services and Queue
Management. To order, call (801) 429-7550.

SHELLS

PROBLEM 1: We have had different application problems reported by
different revs of the shell.

SOLUTION: If you are having problems, be sure to have tried at least the
3.01 rev B, 3.01 rev D, and 3.01 rev E shell to verify that
what you are experiencing is a shell issue.

History for the NetWare DOS Shell v3.01

The following is a history of the major changes that have occurred
in the NetWare DOS shell v3.01 and higher. This document is
updated with each additional release of the NetWare DOS shell.

Netx.COM 3.01 Rev. A 5-8-90
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. A 5-8-90
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. A 5-8-90

Loading SiteLock by Briteworks would fail, causing the
DOS workstation to hang. This problem was corrected with
the 3.01 rev B shell.

Netx.COM 3.01 Rev. B 6-6-90
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. B 6-6-90
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. B 6-6-90

Using the Preferred Server option caused the network
response time to be functionally slower than if the user
did not use this option. The 3.01 rev C shell corrected
this problem.

When using DOS 4.0 with EMSNETx and XMSNETx shells the
DOS directories would not display correctly under
Windows. This was corrected with the 3.01 rev C shell.

The enhanced memory shells were not sending header
information when using job configurations that included
escape codes. For example, a job that should print
landscape would print using the default mode (portrait).

When printing to a captured LPT device an error message
"Device not ready" would appear. A retry would allow the
job to continue. The 3.01 rev C shell corrected this
problem.

Fake roots were being deleted on paths with volume names
before the path was determined valid. ie. CD PRN: would
delete the fake root. This was fixed with the 3.01 rev
C shell.

On 286-based servers the Dynamic Memory Pool (DMP) 1 was
not being released properly with the XMSNETx and EMSNETx
shells causing the server to hang eventually. With the
3.01 rev C shell the memory is released when exiting the
Windows DOS Prompt.

Netx.COM 3.01 Rev. C * Not released
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. C * Not released
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. C * Not released

* The NetWare DOS Shells Rev. C was made available to
NetWare Developers only. The NetWare DOS shells v3.01
rev D was released to all users and contains all the 3.01
rev C changes.

Netx.COM 3.01 Rev. D 9-7-90
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. D 9-7-90
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. D 9-7-90

When running the 3.01 rev D shell on a NetWare V2.15 or
less operating system, external program execution (using
the #) from the login script does not work unless the
user has open privileges at the volume root. This has
been corrected in the shells dated 9/18/90 or later.

Nver will return Rev. C instead of Rev. D. This has been
corrected in the shells dated 9/18/90 or later.

Netx.COM 3.01 Rev. D 9-18-90
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. D 9-18-90
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. D 9-18-90

When using the DOS 4.0 "TrueName" (undocumented DOS
command) command invalid data was returned to the shell.
This invalid data causes Emerald's System's backup to not
function properly. The 3.01 rev E shell corrects this
problem.

Microsoft Link was reporting a scratched file error when
linking a large number of files. This was corrected in
3.01 rev E of the NetWare DOS shell.

Added support for Version.exe utility. This support was
not present in earlier releases of the shell.

Corrected a problem with the rename function where the
wrong error code would be returned to applications such
as Platinum Accounting by Advanced Business Microsystems.
This error was also exhibited with the NETGEN message:
Cannot find DRVRDATA.DAT.

Corrected a problem where the shell was not correctly
maintaining the default server after logout when an X.25
bridge is used.

On ELS NetWare servers you would get one less connection
than the maximum when using remote boot. The 3.01 rev
E shell corrected this problem allowing the user to get
all connections to the server.

Enabled file caching in EMSNETx and XMSNETx shells. File
caching was not enabled in earlier releases of the
enhanced memory shells. Also fixed a problem where these
shells were passing an incorrect file server address to IPX.
The error most commonly seen was "No response from server
"

Added the /? option to the command line which displays
version and usage information.

Added a feature in the 3.01 rev E shell that tells the
user that a TSR is loaded when trying to unload the
shell.

Netx.COM 3.01 Rev. E 11-27-90
XMSNetx.EXE 3.01 Rev. E 11-27-90
EMSNetx.EXE 3.01 Rev. E 11-27-90

LAN DRIVERS AND WORKSTATION ISSUES:

PROBLEM 1: The TRXNET.LAN arcnet driver shipped with v3.10a has exhibited
a problem with receive buffers reaching the maximum. This may
result in the network or workstation "leg" hanging following
the logout of one or more workstations.

SOLUTION: Use TRXNET.ZIP. CAUTION: This version of the TRXNET file
server driver should be considered a beta version. Only use
it with 8-bit cards. If you must use a 16-bit card, the
RXNET.LAN for v3.0 dated 8-24-89 (RXNET.ZIP on NetWire) is
relatively stable and can be used on a v3.10a server (however
the driver was only designed for 8 bit cards). Keep in mind
that most arcnet cards have drivers that are specifically
written for the card.

PROBLEM 2: Workstation gets a Connection No Longer Valid, Abort Retry
error at the workstation when doing an SLIST, USERLIST, or any
other command that scrolls information on the screen.

SOLUTION: This is caused by an I/O address 2EOh conflict in the
workstation. This is most often seen when the workstation is
using the RXNET default I/O of 2EOh. The Microsoft library
call used by the SLIST and other commands to find the number
of lines accessible on the monitor uses I/O address 2EOh,
which has known problems. The solution is to choose an I/O
option other than 2EOh for RXNET.

PROBLEM 3: RXNET.LAN 3.0 driver dated 8-24-89 and ARCMON.EXE (Arcnet
Monitor Utility). ABEND: General Protection Interrupt.
We have verified that version 2.17 of ARCMON.EXE by
Brightworks will cause the NetWare 386 server to ABEND with a
GPI. (Version 2.17 was the one tested, other versions of
ARCMON may act in the same manner)

SOLUTION: TRXNET.LAN available on netwire for 3.10a should not have this
problem.

PROBLEM 4: TOKEN.LAN server driver Getting "Error Receiving or sending on
Network abort retry".

SOLUTION a: This has been seen with 16/4 cards only. If a 16/4 card is in
the server when copying large files from the workstation,
insert the following in the STARTUP.NCF file to increase the
packet size to approximately 4 KB:

SET MAXIMUM PHYSICAL RECEIVE PACKET SIZE=4202

SOLUTION b: If this does not correct the problem, delete the line from the
STARTUP.NCF file and use the following in the AUTOEXEC.BAT
file with IPX v3.01 rev. B:

IPX O,TBZ=2048

This reduces the packet size from the default 4 KB to 2 KB and
has been known to solve the problem.

SOLUTION c: The TBZ parameter can also be used at the server and can also
solve the problem (Load TOKEN.LAN TBZ=xxxx).

PROBLEM 5: Where are the latest token ring drivers including source
routing?

SOLUTION: TRN050.ZIP.

PROBLEM 6: OUR LANSUP conflicts with IBMs netbios.

SOLUTION: LANSUP.ZIP (TRN050.ZIP also contains the Latest LANSUP).

PROBLEM 7: The two main problems the new field test drivers address is
support for the PS/2 Model 55LS and the capability to boot a
diskless workstation across an IBM bridge. Until now this
capability did not exist. Although, you can boot across a
Novell bridge (with the RPL VAP loaded at the bridge).

SOLUTION: Contact Novell Tech Support for a field test solution.

PROBLEM 8: "Error Frame Type Already Loaded, Attempt To Reinitialize
Reentrant Module Failed" loading token.lan twice with 2 16/4
cards in the v3.10a server. Type "Load Token Slot=1
Name=Accounting" and it loads fine. Type "Load Token Slot=2
Name=Backbone" for second card and the error occurs.

SOLUTION: By typing "Load Token Port=A24 Name=Backbone" for the second
card, it will work fine. A24 is the secondary token ring
card. The primary card would be "Port=A20".

PROBLEM 10: Compaq 286n diskless workstation won't remote boot using the
CPQTOKNW.LAN driver.

SOLUTION: The current version of CPQTOKNW.LAN as of November 1990 does
not support remote boot.

PROBLEM 11: Cannot login using a 3C507 adapter in the workstation and
NetWare 386 v3.10a file server.

SOLUTION: A server driver for NetWare 386 is available from 3Com.
However, there is no NetWare 386 workstation driver for the
3C507. The NetWare 286 workstation driver provided by 3Com is
not compatible with v3.10.

PROBLEM 12: Problems have been seen when loading and binding a LAN driver
more than once in the AUTOEXEC.NCF file. You will sometimes
be prompted for the driver parameters when binding the driver
to the second NIC.

SOLUTION: Place brackets around the driver parameters in the bind
statement. See System Administration Manual page 176 and 177.
example:

LOAD ne2000 int=3 port=300 frame=ethernet_II
BIND ipx to ne2000 [int=3 port=300 frame=ethernet_II] net=xx.

PROBLEM 13: Packet receive buffers are reaching maximum with any LAN
drivers.

SOLUTION: See Systems Administration Manual page 293 to increase minimum
and maximum packet receive buffers if necessary (for example,
sometimes multiple NIC cards in the server requires increasing
the minimum and maximum).

Keep in mind that it is possible for the drivers themselves to
cause receive buffers to max out (for example, the TRXNET.LAN
shipped with v3.10a had this problem). However, it is most
commonly related to hardware (i.e. card, cable, hub,
terminator etc). For example, in one case associated with
packet receive buffers maxing out 93 ohm terminators rather
than 50 ohm terminators were used in combination with a flaky
ne2000 board in the server.

PROBLEM 14: When using remote reset on slow diskless workstations with a
high-speed (33 Mhz) server using NE2000.LAN, the workstation
will only boot 1 time out of every 10. This is the same
problem that we have seen before with fast servers and fast
LAN cards with slow XTs and 3C501 cards. Basically, The
workstation makes a request to the server. The server is so
fast that it responds before the workstation at the other end
is ready for a response.

SOLUTION: If you want to keep the slow workstations, you can put a
bridge between the server and the workstations. Having to
pass through the bridge may lengthen the time it takes for the
server to respond. The workstations with remote boot may be
able to attach and login.

If you have many 3C501s with remote reset problems, put the
3C501s in the faster machines and put NE1000s and other cards
in the slower Xts until you can replace the older machines.

PROBLEM 15: My LAN card vendor claims Novell has not released the v3.1
Driver Specifications so they cannot make their driver fully
compatible with NetWare 386 v3.10a.

SOLUTION: Novell provided preliminary specifications for vendors in the
second quarter of 1990. Vendors with questions on LAN driver
specifications should contact the Independent Manufacturer
Support Program at Corporate Headquarters. The assembler for
v3.1 is the same as v3.0.

UPGRADE ISSUES:

PROBLEM 1: The upgrade process asks for all of the system and public
diskettes but not all files are copied.

SOLUTION: This has been seen on machines not certified for NetWare 386.
Often times the solution comes from the hardware vendor in
either a patch, or a newer bios. As a quick work-around after
running the upgrade, manually copy all of the files from the
system and public directories on the diskettes to the system
and public directories respectively on the server.

PROBLEM 2: The most common problems that cause UPGRADE not to correctly
bring across info associated with the binderies, user info
etc. is because BINDFIX.EXE was not run before the UPGRADE.

SOLUTION: Please run bindfix on the 2.x server before running upgrade as
requested in the Install manual.

PROBLEM 3: UPGRADE was running fine until it hit a file and couldn't copy
it and I had to delete the file and rerun upgrade. Why?

SOLUTION: Running VREPAIR on the source server before the upgrade may
help with these types of problems. Another work-around is use
ncopy and xcopy to copy the remaining subdirectories and files
that weren't copied. Upgrade requires the source to be
correct. It is being looked into.

PROBLEM 4: The passwords were lost after upgrading from 2.1x to 3.10a.

SOLUTION: The password encryption scheme was changed from 2.1x to 3.10a.
This is mentioned in the Installation manual in the "follow up
after upgrade section".

PROBLEM 5: Upgrading from 2.15 server to 3.10a may result in error
messages saying that no files were transferred because they
were in use. This could happen on every file on the 286
server.

SOLUTION: An older shell can cause this error. Update the shell in the
workstation.

PROBLEM 6: How do I merge 3 286 fileservers onto 1 386 servers?

SOLUTION: Run upgrade individually on each 286 server and upgrade will
merge the binderies onto the 386 server and the trustee
assignments will transfer across as well (along with the
data).

PROBLEM 7: UPGRADE.EXE Upgrading from 2.15 to 3.1 using the upgrade
method. Passwords will not convert.

SOLUTION: Since the encryption scheme changed in 3.1 from 2.15,
passwords will not convert. You must login as supervisor and
enter a password or blanks in order for the user to set his
own password. As a side note: if you are upgrading from 2.0a
the passwords will convert.

PROBLEM 8: After doing an upgrade to 3.10a, users attempt to login and
receive the error Unknown Error Returned By Attach (89Fb).

RESPONSE: This message will occur if the supervisor hasn't gone into
Syscon and given the users new passwords. Passwords are not
carried over in the upgrade process.

PROBLEM 9: When a workstation logs in to a 386 server on an internet, it
gets an Access Denied error even though it is possible to
login to a 286 server.

SOLUTION: 386 Login.exe encrypts the password across the wire. You have
attached to a 286 server and are using that copy of login.exe,
which does not encrypt the password like the 386 login.exe
does. There is a default "Set" parameter on the server
expecting an encrypted password. When it gets an unencrypted
password, the server returns the Access Denied error. This
"Set" parameter can be set to allow unencrypted passwords by
typing at the server command line: Set Allow Unencrypted
Passwords = On. This would also hold true for the Attach,
Map, or any other command or utility that attempts to attach
you to a 386 server from a 286 server.

PROBLEM 10: The 386 server comes up but when executing Net3 or Net4 the
error A File Server Could Not Be Found is returned.

SOLUTION: This error usually indicates a hardware problem with either a
card, cable or terminator. Keep in mind however that NetWare
386 expects you to resolve any IRQ or I/O conflicts in the
server machine before you install the software, it does not
resolve them during installation like NetWare 286's Netgen.
Check your server to ensure there are no conflicts with IRQ's,
I/O addresses, etc.

PROBLEM 11: "No Free connection Slots" at the workstation.

SOLUTION: Check the basics. It is usually associated with cards,
cables, terminators, drivers, addressing, etc.

UTILITIES:

PROBLEM: The CAPTURE.EXE shipped with v3.10a in some cases may have
problems associated with the banner, particularly if the wrong
name is printed on the banner or the name is missing on the
banner.

SOLUTION: Use CAPTURE v1.21 on NetWire (CAP121.ZIP).


PROBLEM: CASTOFF ALL has a problem when using time restrictions. If
the user has CASTOFF ALL in his login script and the user logs
in with a time restriction, at the time expiration he should
be logged off, but is not. However, by using CASTOFF in the
login script, everything works fine; the user will be logged
out.

RESPONSE: Do not use both CASTOFF ALL in login script and time
restrictions. For now if you need both you may have to
execute CASTOFF ALL from a batch file.

PROBLEM: FLAG.EXE does not allow flagging of a file as execute only.

RESPONSE: The documentation has the feature documented but the FLAG.EXE
code does not have the feature included. If you need to flag
files execute only use FILER.

PROBLEM: The !LOGOUT does not work with Novell's MENU.EXE v1.23 using
MENUPARZ.EXE v1.23.

SOLUTION: MENU.ZIP is a hybrid of MENU files. It combines MENUPARZ.EXE
v1.22 with MENU.EXE v1.23 to add !LOGOUT functionality.
MENU.ZIP has 2 Novell menu solutions in it; use the one that
works best for you.

PROBLEM: NBACKUP v1.1 does not restore disk space restrictions.

RESPONSE: This is under investigation.

PROBLEM: NDIR.EXE The error "divide overflow" is displayed at the
workstation as the directory is being sorted with NDIR.EXE on
NetWare 386 v3.10a.

SOLUTION: Use NDIR.ZIP on NetWire.

PROBLEM: NETBIOS.EXE. If you have any problems that you feel may be
associated with netbios make sure you are running with the
latest NETBIOS.EXE dated 11-15-90 3:48p.

SOLUTION: NB301F.ZIP (The readme explains some of the enhancements).

PROBLEM: NPRINT will not work using the path with the filename. Nor
can you print a file on a drive that you are not currently
mapped to. The following error occurs:

F:USERS\>NPRINT G:\MINE\FILE S=SERVER Q=HPLASER NT NB
Queuing data to Server SERVER, Queue HPLASER.
SYS:MINE\
The file FILE not found.

SOLUTION: a. Define the path on the current drive to a directory below
your current directory position.

F:\USERS>NPRINT \USERS\OTHERS\FILE S=SERVER Q=HPLASER NT
NB Queuing data to Server SERVER, Queue HPLASER.
OR
Where the file is on another mapped drive, do NOT specify
the entire path. For example, your default drive is F:
and you want to print from drive M: where
M:=SERVER/SYS:USERS/JOHN. You may issue the command:

NPRINT M:filename

b. The NPRINT.EXE form name parameter returns the incorrect
form number. If you experience this or any other
problems with NPRINT.EXE you may use the 2.15 or 3.0
nprint.exe.

PROBLEM: NPRINT.EXE. When Nprint in 3.10a is used with the form name
option, an incorrect form number is given to that print job.

RESPONSE: Problem is being looked into. For now, if a form name is
needed as a parameter use an older NPRINT.EXE.

PROBLEM: PAUDIT.EXE NetWare 386 v3.10a. Using accounting to track
service requests gives incorrect numbers when you logout and
login again.

EXAMPLE: Create a user and login to the system as usual (accounting
enabled of course); then immediately log out. Run PAUDIT and
you might get:

Charge: 12, Requests: 1052, Blks Read: 353C4, Blks written:
0, Connect time:0

Login again (same or different user) and immediately log out.
Run PAUDIT:

Charge: 19, Requests: 2118, ....(All the rest is the same as
the 1st time)

WORKAROUND: Reboot the workstation after logging out. The totals are not
reset when a user logs out. Only when NET? is issued do the
service requests get reset to zero. This means, of course,
that if a user logs out and does not reboot the workstation,
another user logging in will get charged for the last user's
service requests used. It is billing double, triple, etc. for
the same SRs.

PROBLEM: P_Station. In the Installation manual appendix A, page 302
the syntax for P_Station is as follows: " If P_STATION =
0000000001ab then write "You need to ... etc " The syntax as
shown create a login script error. Script error: could not
interpret line. The original line was: if p_station =
0000000001ab then write you need to ....etc"

SOLUTION: The correct syntax is If P_station = "0000000001ab" then write
"statement"

PROBLEM: PURGE ALL fails after the entry limit is reached.

SOLUTION: You must PURGE ALL several times in order to clear all of the
deleted entries.

PROBLEM: RCONSOLE.EXE. The connection to the server is lost if you
press No when asked if you want to exit.

SOLUTION: The work around for now is to reenter rconsole to establish
the connection.

PROBLEM: RCONSOLE.EXE How can I reboot the 386 FS using RConsole?
RESPONSE: Given that there is a valid Autoexec.bat file that runs
Server.exe and the Autoexec.ncf loads all the appropriate
NLMs, including the password for Rconsole. Start Rconsole and
then execute the following commands. REMOVE DOS, DOWN the
server, and then EXIT. When the EXIT can't find a DOS
environment it will then do a warm boot to the FS. You will
have to reconnect to the FS after it reboots.

PROBLEM: SMODE.EXE can not be used with file names greater that 5
characters. Example you can do SMODE on a file 1234.EXE and
it will work; however, if the file is 123456.EXE it will not
work.

RESPONSE: This is under investigation.

PROBLEM: VREPAIR.NLM. VREPAIR didn't finish. Does that mean that I've
lost all of my data after my server crashed?

SOLUTION: If you have many problems on your drive you may have to run
VREPAIR multiple times. Do not give up after one or two
times. Depending on the damage and the size of the drives, 7
or 8 or more times may be necessary. Customers have been
able to mount their volumes successfully and continue running
fine after a hard crash. Remember, if you begin crashing
frequently you may want to backup more often if deemed
necessary.


MISCELLANEOUS FYIs AND OTHER INFORMATION

PROBLEM 1: Users in 3.1 get error message: DRIVE MAPPING OPERATION COULD
NOT BE COMPLETED "the mapping in system login script" error
code 000a. This error message comes up during the execution
of the login script.

SOLUTION: Increase environment space in the CONFIG.SYS file with:

shell = command.com /p /e:xxxx.
(where xxxx is the amount of environment space - try 1024).


PROBLEM 2: NetWare 386 .NCF files are not fully explained in NetWare 386
documentation.

EXPLANATION: You may already be aware that NetWare 386 makes use of 2 files
during startup : STARTUP.NCF and AUTOEXEC.NCF. These NCF files
contain a list of commands to be executed by the Console
command interpreter. NCF stands for NetWare Command File.
What is not obvious from the documentation is that it is
possible to produce NCF files for your own use which contain
commonly used console commands. These are ordinary ASCII
files which can be created and placed in SYS:SYSTEM (or other
search directory) and must have the NCF extension. To execute
an NCF file simply type the name of the file - the Console
command interpreter will do the rest... Some examples are
shown below :

MONITOR.NCF - Used to load the monitor program
----------------------------------------------
LOAD MONITOR

BYE.NCF - Used to shut down and reboot the file server
--------------------------------------------------
REMOVE DOS
DOWN
EXIT

STATUS.NCF - Display useful status information
----------------------------------------------
CONFIG
DISPLAY NETWORKS
DISPLAY SERVERS

BSTOP.NCF - Supplied with Btrieve for NetWare 386 to unload
Btrieve NLMs
--------------------------------------------------
UNLOAD BSPXCOM
UNLOAD BTRIEVE

In addition to the standard Console commands, you may also use
the following commands within an NCF file :

ECHO ON - Display commands as they are executed (for
debugging)

ECHO OFF - Switch off display of commands as they are
executed (default)

REM - Remark (not displayed on execution)
; - Remark (not displayed on execution)
# - Remark (not displayed on execution)

PROBLEM 3: Subject: How is NetWare 386 "486 Aware"?

RESPONSE: See September 1990 Application notes for more detail. In
regard to the question about how NetWare 386 is 486 aware.
NetWare 386 versions 3.00 and 3.10 do not do any kind of check
to determine if the machine has a 80486 processor. The same
instruction paths are executed on both the 80386 and 80468
processors.

The 80486 processor has a more efficient pipeline than the
80386 processor. This allows it to execute most instructions
in less clock cycles. This pipeline can be further enhanced
by not accessing the same CPU register two instructions in a
row. NetWare 386 is "486 aware" in the coding of the assembly
instructions. The assembly instructions have been arranged as
much as possible to not use the same registers two
instructions in a row. This allows the CPU to typically
execute these instructions in 1 clock cycle verses the 2 clock
cycles that could be required if the instruction accessed a
register that was modified in the previous instruction.

PROBLEM 4: When you do a SLIST all 386 servers show a node address of 1.

RESPONSE: This is normal for 386 servers and the network address that is
displayed is the new internal IPX address of the server not
the cable address. To get the common cable or network address
do a "CONFIG" at the server or a "USERLIST" at the work
station.

PROBLEM 5: Getting "Router Configuration" errors showing up on the
internet or unable to see a particular file server.

SOLUTION: Double check that the "IPX Internal Network Address" number,
assigned to any 386 server, does not conflict with any network
or node addresses (including Dos Process numbers on
non-dedicated servers) on the internet. This number must be
completely unique!

PROBLEM 6: Does Novell have any information on viruses?

SOLUTION: July 1990 Issue of Appnotes, Part number 164-000011-001
contains an article "An overview of Virus Prevention
Strategies in a Netware Environment". Call 801-429-7550
rather than ext. 7555 to order subscriptions or reprints of a
particular issue. They are many virus scan type utilities out
there. Rather than endorse any particular product a good
place to look is in LAN TIMES, Netwire or call 3rd party
companies that have a history of writing products for Novell
or Network environments.

PROBLEM 7: A tape backup with 386 3.1 using a gigatrend lansafe system
and would hang.

SOLUTION: Increase maximum outstanding ncp search limit fixed the
problem.

PRINTING

PROBLEM 1: The most common problems associated with printing in the past
3 to 4 months end up being associated with not having the
latest printing utilities. Make sure you have deleted and
recreated your pservers and queues with the latest PCONSOLE.
What are the latest printing utilities?

SOLUTION: The printing utilities shipped with v3.1 are the latest. If
you upgraded from 3.0 or have used any of the older printing
utilities, you will want to check the dates and sizes on the
printing files. Make sure you are at least using the
following files:

FILE SIZE DATE

-------------------------------------------
PSERVER.NLM 73641 6-11-90
RPRINTER.HLP 1803 5-29-90
RPRINTER.EXE 6326 6-11-90
RPRINT$$.EXE 76892 6-01-90
PSERVER.EXE 108262 6-01-90
PSC.EXE 20037 7-26-90
PCONSOLE.EXE 213096 5-11-90
PCONSOLE.HLP 33117 5-31-90
PRINTDEF.EXE 180211 5-04-90
PRINTDEF.HLP 36714 5-04-90
PRINTCON.EXE 152661 5-21-90
PRINTCON.HLP 12261 5-29-90

The rest of the printing problems and solutions are based on the assumption
that you do have the latest printing utilities.

PROBLEM 2: Unloading PSERVER.NLM displays "Module did not release ####
resources from memory" message.

SOLUTION: This message is only cosmetic. PSERVER.NLM does not release
the resources to the OS. However, the OS will come along and
pick them up anyway when needed.

PROBLEM 3: PSERVER.EXE when booting displays not enough SPX connections.

SOLUTION: Increase SPX connections to 60 in the SHELL.CFG (see v3.10a
Installation Manual Appendix B, page 337).

PROBLEM 4: RPRINTER.EXE will return an error 776 if the SPX connection is
still there. This error is returned when a printer connection
is not free at the Print Server. It could be because there
are not enough printers defined in Pconsole or the SPX
connection has not yet timed out after a workstation with
Rprinter loaded was rebooted. This has been seen with warm
booting the PC running Rprinter.

SOLUTION: There is a recommended batch file on a workstation that loads
Rprinter. The batch file should be:

1. Echo off
2. :loop
3. rprinter printserver printer#
4. if errorlevel 1 goto loop
5. Echo Rprinter loaded Successfully!!!
This batch file should help get rid of the 776 error.
Placing a PAUSE in your autoexec.bat before loading IPX and
NET3 may also help.

PROBLEM 5: RPRINTER.EXE occasionally drops it's connection and the jobs
stack up in the queue.

SOLUTION: a. Increase the SPX ABORT TIME OUT in the SHELL.CFG file on
the machine running rprinter. Increase the SPX ABORT
TIMEOUT from the 30 second default (540 ticks) to about
800 ticks. To do this create a shell.cfg file and put SPX
ABORT TIMEOUT=800 The 800 is arbitrary, you may have to
play with this value. Place the file in your boot drive
(see Appendix B of the NetWare 386 Installation Manual
for SHELL.CFG parameters).

b. Losing SPX connections with no communication for 30
seconds or more could be evidence of a bad board or
driver. Make sure you are running the latest IPX and the
latest driver for the card.

PROBLEM 6: RPRINTER and Windows 3.0 on the same workstation has trouble
working together and sometimes locks up.

RESPONSE: Running Rprinter with Windows 3.0 is not yet supported.

PROBLEM 7: Rprinter or Pserver hangs.

SOLUTION: This may be a hardware limitation! You can try the following
suggestions:

a. Move the printer to a different workstation.
b. Swap NIC cards and update the drivers.
c. If you are using an add-on parallel/serial port card,
swap it out or use another brand of port card.
d. Delete the print server queues and printer definitions
and then recreate them.
e. Check Pserver and Rprinter files for the latest version.
If you are using what was shipped with v3.10a you do have
the latest versions. The latest versions are available
on NetWire or from your NetWare service provider.
f. Remove any device that is between the workstation and
printer and retry.
g. Switch to another printer port.

PROBLEM 8: Problems getting RPRINTER to work.

SOLUTION: a. Interrupt settings selected in pconsole printer
configuration do not match interrupt settings on
workstation port.
b. There is an interrupt conflict between other ports or
devices within the workstation.
c. Because ROM BIOS does NOT use interrupts, the
workstation/or port card may not support interrupts.
d. The port is not fully functional, meaning that the port
can receive a character but can not issue an interrupt to
signal Netware to send the next character.
e. Another solution may be your setup in pconsole. With
PConsole version 1.32 that ships with 3.10a when defining
printer port interrupts, pconsole accepts your changes to
interrupts and sets them correctly, but after exiting,
and then coming back to the printer configuration
screen, the interrupt settings will appear not to have
changed. In reality they have internally changed but a
pconsole bug does not show this change to the screen, but
instead shows your the defaults.

PROBLEM 9: The Pconsole printer configuration screen allows the user to
select polled (no interrupts) for remote printers. Upon
returning to the printer configuration screen the printer
shows that it has been changed back to using interrupts.

RESPONSE: Rprinter functionality is currently only designed to work with
interrupts.

PROBLEM 10: Printing is slow.

SOLUTION: Some computer ports are not capable of being driven by
interrupts because the COM ports have been set up to work only
with DOS, which polls the ports. If you are experiencing slow
printing problems such as one character every 3 seconds, or a
line of print every 4-6 minutes, or a page of print every hour
or so, this could be your problem. DOS uses the ROM BIOS to
access the printer port, whereas NetWare outputs directly to
the port. When using NetWare and interrupts, NetWare sends
the character to the port and then waits 3 seconds for an
interrupt. If one does not occur, Netware scans the port and
if all is well sends another character. Thus, the appearance
of slow printing. Change to polled mode on the printer port
and see if the printer speed increases. The port could also be
partially working with it being able to receive a character,
but not being able to send an interrupt acknowledge. This
would cause slow printing.

PROBLEM 11: HP laser series 3D printers running as local printers in the
polled mode (no interrupts) have experienced problems with
printing garbage characters.

SOLUTION: Switch to interrupt driven and increase the buffer in the
printer configuration seems to help the problem.

PROBLEM 12: Lose characters or graphics coming out with garbage.

SOLUTION: In addition to the all of the above recommendations put a NT
(no tabs) parameter in your capture statement. This most
commonly fixes graphics with garbage. Increase the timeout
(TI) in the capture statement if your document gets cut off
before being completed. Losing characters has also been
associated with the need to increase the buffers for the
printer in Pconsole under printer configuration from the
default of 3 to a value between 10 and 20.

PROBLEM 13: The CAPTURE.EXE shipped with v3.10a in some cases may have
problems associated with the banner, particularly if the wrong
name is printed on the banner or the name is missing on the
banner.

SOLUTION: Use CAPTURE v1.21 on NetWire (CAP121.ZIP).

PROBLEM 14: I print landscaped and condensed. The next guy comes along
and the printer does not reset back to normal printing. I
know that I'm not losing my mind and I'm aware of the problem
with the old printdef.exe. What else is wrong?

SOLUTION: The 3.01 rev B shells that ships with 3.10a are the problem.
Get the latest shells off of netwire version 3.01 rev D or
better DSWIND.ZIP - 3.01 rev D shells.
SH301E.ZIP - 3.01 rev E shells.

PROBLEM 15: PSERVER.EXE & NLM and JOB OWNER problems. The JOB OWNER will
not be notified when entered on either the permanent or
temporary notify list.

SOLUTION: It is only cosmetic. It is being looked into.

PROBLEM 16: PCONSOLE Notify Groups not working properly. There is a
permanent and temporary notify list. Specifying groups in the
notify list does not work properly. If a group is specified
(either by itself or in a list containing users and groups) in
the permanent list, nobody gets notified when the printer
needs attention. If only users are specified, then a user
will be notified. In the temporary list, if only a group is
listed in the notify list then nobody will get notified. If
users and groups are listed then the appropriate user will get
notified.

SOLUTION: It is being looked into.

PROBLEM 17: What do the error codes associated with printing mean?

RESPONSE: These printing error codes can be found in the developers
manuals and can be helpful in solving printing related
problems.

ERROR CODES: 64 0x0040 PSC_NO_AVAILABLE_SPX_CONNECTIONS:
The shell has not been configured to get enough SPX
connections. This can be remedied by changing the
SHELL.CFG file.

65 0x0041 PSC_SPX_NOT_INITIALIZED:
The SPX shell has not been loaded.

66 0x0042 PSC_NO_SUCH_PRINT_SERVER:
The client has attempted to attach to a print server
that is not advertising and hence not running.

67 0x0043 PSC_UNABLE_TO_GET_SERVER_ADDRESS:
The network address of the advertising print server is
not in the bindery.

68 0x0044 PSC_UNABLE_TO_CONNECT_TO_SERVER:
The client cannot attach to the print server for some
reason that cannot be identified.

69 0x0045 PSC_NO_AVAILABLE_IPX_SOCKETS:
All available IPX sockets are already in use.

70 0x0046 PSC_ALREADY_ATTACH_TO_A_PRINT_SERVER:
The NetWare Print Server C library only allows a client
to be attached to one print server at a time. Clients
may write their own libraries if they wish to attach to
more than one print server at a time.

71 0x0047 PSC_IPX_NOT_INITIALIZED:
The IPX shell has not been loaded.

237 0x00ED PSC_CONNECTION_TERMINATED:
This message can be returned on any call. The SPX
connection has been broken or the connection between the
client and the print server has been broken.

257 0x0101 PSE_TOO_MANY_FILE_SERVERS:
The print server is already attached to as many file
servers as is possible and cannot attach to any more.
The current version of the NLM print server can attach to
only one file server. The Dedicated Work-Station and the
VAP print servers can attach to up to 8 file servers.

258 0x0102 PSE_UNKNOWN_FILE_SERVER:
The client has requested to attach to a file server that
is not known to the print server.

259 0x0103 PSE_BINDERY_LOCKED:
The bindery of the specified file server is locked and
cannot be accessed at this time. A bindery will be
locked if a supervisor is running Bind Fix or some other
application that monopolizes the bindery.

260 0x0104 PSE_FILE_SERVER_MAXED_OUT:
The file server is already attached to as many different
connections as is possible and cannot attach to any more.
File servers using NetWare 3.0 can handle up to up to 250
connections.

261 0x0105 PSE_NO_RESPONSE:
The specified file server is recognized by the print
server, but does not respond to the attach call for some
reason. This usually means that the file server has
just gone down.

262 0x0106 PSE_ALREADY_ATTACHED:
The print server is already attached to the specified
file server.

263 0x0107 PSE_CANT_ATTACH:
The print server cannot attach to the specified file
server for some reason that cannot be identified.

264 0x0108 PSE_NO_ACCOUNT_BALANCE:
The file server is charging for services and the print
server does not have an account balance. This error
will not occur unless accounting has been installed and
the print server has not been assigned an account
balance.

265 0x0109 PSE_NO_CREDIT_LEFT:
The file server is charging for services and the print
server has exceeded its credit limit. In this version of
the NetWare print server, print servers are automatically
given unlimited credit when an accounting application is
installed. This error will not occur unless the credit
limit has been altered with a user supplied application.

266 0x010A PSE_INTRUDER_DETECTION_LOCK:
The print server is locked out of the file server for a
certain amount of time because someone has tried to login
as the print server several times and has used the wrong
name or wrong password. The number of incorrect logins
before lockout and the length of time of the lockout is
set up in the SYSCON utility.

267 0x010B PSE_TOO_MANY_CONNECTIONS:
A print server with the exact same name as the one trying
to login is already logged into the file server.

268 0x010C PSE_ACCOUNT_DISABLED:
This error will not occur unless a supervisor has
specifically altered the print server account so what it
is disabled.

269 0x010D PSE_UNAUTHORIZED_TIME:
The print server has attempted to login at a time that
has been designed by the supervisor as an unauthorized
time in the SYSCON utility.
270 0x010E PSE_UNAUTHORIZED_STATION:
The print server has attempted to login from a work
station that has not been authorized in the SYSCON
utility. This will not occur unless it has been
specifically designed by the supervisor.

271 0x010F PSE_NO_MORE_GRACE:
The print server's password has expired and was not
changed in the amount of time allowed as a grace period.

272 0x0110 PSE_LOGIN_DISABLED:
All logins have been temporarily disabled by the
supervisor.

273 0x0111 PSE_ILLEGAL_ACCT_NAME:
An account name using illegal characters (such as ?, *,
etc.) has been entered.

274 0x0112 PSE_PASSWORD_HAS_EXPIRED:
This is a warning. The password has expired and must be
changed in the amount of time designated as grace time in
the SYSCON utility.

275 0x0113 PSE_ACCESS_DENIED:
An incorrect print server name or password was entered.

276 0x0114 PSE_CANT_LOGIN:
The print server cannot login to the specified file
server for some reason that cannot be identified.

512 0x0200 PSE_NO_SUCH_OBJECT:
An object (such as a user, queue, or group) has been
requested that does not exist in the bindery of the
specified file server.

513 0x0201 PSE_NOT_AUTHORIZED_FOR_QUEUE:
The print server is not in the list of authorized print
servers for the specified queue.

514 0x0202 PSE_QUEUE_HALTED:
The queue operator has set a flag in the Pconsole utility
so that no more print servers can attach to that queue.

515 0x0203 PSE_UNABLE_TO_ATTACH_TO_QUEUE:
The print server is unable to attach to the specified
queue for some reason that cannot be identified.

516 0x0204 PSE_TOO_MANY_QUEUE_SERVERS:
The specified queue is already attached to the maximum
number of print servers it is allowed.

768 0x0300 PSE_INVALID_REQUEST:
An SPX packet has been sent with a request code that is
not recognized by the print server.

769 0x0301 PSE_NOT_ENOUGH_MEMORY:
The print server cannot allocate the amount of memory
needed to meet the request.

770 0x0302 PSE_NO_SUCH_PRINTER:
A request has been made for a printer that does not
exist.

771 0x0303 PSE_INVALID_PARAMETER:
The request that was made is valid, but one of the
parameters contains a value that is not valid.

772 0x0304 PSE_PRINTER_BUSY:
This message is returned if a Mark, Eject, or Change
Remote Printer PRIVATE/SHARED mode is sent while the
printer is printing.

773 0x0305 PSE_PRINTER_NOT_CONNECTED:
The client has attempted to access a remote printer that
has not connected yet.

774 0x0306 PSE_GOING_DOWN:
The DOWN command has been issued to the print server and
it is waiting for all of its printers to finish printing
their jobs before if shuts down. However, the printer
that the client has tried to access.

775 0x0307 PSE_CANT_DETACH_PRIMARY_SERVER:
The print server cannot detach from its primary file
server.

776 0x0308 PSE_ALREADY_IN_USE:
The client has attempted to set up a remote printer using
a printer number that is already in use.

778 0x030A PSE_NOT_ATTACHED_TO_SERVER:
When attempting to add a queue or add an object to
notify, the client has specified a file server that is
not attached to the print server.

779 0x030B PSE_ALREADY_IN_LIST:
The client has attempted to add an object to a notify
list or add a queue to a queue service list that is
already in that list.

780 0x030C PSE_DOWN:
The print server is down and must be restarted. This
message is returned only during the time interval between
when the DOWN command is issued and when the print server
is actually shut down.

781 0x030D PSE_NOT_IN_LIST:
The client has attempted to change or delete a print
queue that is not in the queue service list or an object
that is not in the notify object list.

782 0x030E PSE_NO_RIGHTS:
The client does not have the necessary user or operator
rights to perform the attempted function.

1024 0x0400 PSE_UNABLE_TO_VERIFY_IDENTITY:
This message is returned if a Login to Print Server is
sent with incorrect data in it. The connection number
and file server name don't match the address that the
client is calling from.

1025 0x0401 PSE_NOT_REMOTE_PRINTER:
The user has attempted to make a remote printer call to
a printer which is not a remote printer or set up a
remote printer using a print number which is not a remote
printer number.

LISTING OF FILES, DATES and SIZES shipped with 3.10a


BACKUP 8-08-90 10:47a
BRGEN-1 8-08-90 10:48a
BTRIEVE 8-08-90 10:51a
DOSUTIL- 1 8-08-90 10:53a
DOSUTIL- 2 8-08-90 12:46p
DOSUTIL- 3 8-08-90 12:46p
HELP-1 8-08-90 12:54p
HELP-2 8-08-90 1:00p
PRINT 8-08-90 1:02p
SHGEN-1 8-08-90 1:07p
SYSTEM- 1 8-08-90 1:13p
SYSTEM- 2 8-08-90 1:13p
UPGRADE 8-08-90 1:30p



BACKUP/PUBLIC

$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
IBM$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
SYS$ERR DAT 6489 7-29-87 9:57 am
SYS$MSG DAT 22298 12-22-87 8:42 am
SYS$HELP DAT 17343 8-11-87 10:06 am
CMPQ$RUN OVL 2400 7-26-89 10:26 pm
DIBI$DRV DAT 30 6-29-89 8:53 pm
SELDIBI HLP 229 6-24-89 3:45 pm
NBACKUP EXE 292762 5-31-90 3:12 pm
NBACKUP HLP 33253 5-29-90 2:10 pm
NBACKUP OVL 288700 5-31-90 3:13 pm
WANGTEK EXE 22950 12-08-89 3:19 pm
SELDIBI OVL 54250 12-08-89 3:18 pm
NBACKUP COM 10262 12-08-89 3:18 pm


BRGEN-1

CMPQ$RUN OVL 2400 7-26-89 10:26 pm
JUMPERS HLP 1766 4-05-90 4:40 pm
BROPTION DAT 1005 6-30-89 2:06 pm
DCONFIG EXE 22247 6-06-88 11:46 am
BRGEN EXE 27633 9-16-88 10:58 am
SYS$HELP DAT 17343 8-11-87 10:06 am
SYS$ERR DAT 6489 7-29-87 9:57 am
SYS$MSG DAT 22298 12-22-87 8:42 am
BRIDGE DAT 36 6-30-89 2:06 pm
CONSOLE COM 103 8-25-87 7:57 am
JUMPERS EXE 76203 5-07-90 1:38 pm
ECONFIG EXE 24269 4-14-88 8:21 am
VOLUMES DAT 53 9-08-88 4:08 pm
BCONFIG EXE 173245 8-10-89 1:52 pm
ROUTE VP0 3832 4-18-90 10:35 am
A3C503A1 OBJ 6381 4-13-90 10:59 am
B3C503A1 OBJ 6381 4-13-90 11:00 am
C3C503A1 OBJ 6381 4-13-90 11:00 am
D3C503A1 OBJ 6381 4-13-90 11:00 am
NLINK EXE 37633 8-10-89 9:37 am
BRIDGE OBJ 129386 8-07-89 3:37 pm
NDBRIDGE OBJ 156834 8-07-89 3:37 pm
RPL VP1 1806 5-08-90 4:29 pm
$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
IBM$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
ANE200A1 OBJ 6041 11-29-89 1:36 pm
BNE200A1 OBJ 6041 11-29-89 1:36 pm
CNE200A1 OBJ 6041 11-29-89 1:36 pm
DNE200A1 OBJ 6041 11-29-89 1:37 pm
ANE2A1 OBJ 6478 11-29-89 2:04 pm
BNE2A1 OBJ 6478 11-29-89 2:04 pm
CNE2A1 OBJ 6478 11-29-89 2:04 pm
DNE2A1 OBJ 6478 11-29-89 2:04 pm
ANE1000 OBJ 4424 12-04-89 2:16 pm
BNE1000 OBJ 4424 12-04-89 2:16 pm
CNE1000 OBJ 4424 12-04-89 2:16 pm
DNE1000 OBJ 4424 12-04-89 2:17 pm
3C505A1 LAN 953 6-11-90 2:47 pm
3C503A1 LAN 455 6-11-90 2:47 pm
3C523A1 LAN 1320 6-11-90 2:47 pm
NE1000 LAN 904 6-11-90 2:47 pm
NE2A1 LAN 1777 6-11-90 2:47 pm
NE200A1 LAN 923 6-11-90 2:47 pm
TOKENA2 LAN 202 6-11-90 2:47 pm
TRXNTA1 LAN 874 6-11-90 2:47 pm
ATRXNTA1 OBJ 6699 6-11-90 12:05 pm
BTRXNTA1 OBJ 6699 6-11-90 12:05 pm
CTRXNTA1 OBJ 6699 6-11-90 12:05 pm
DTRXNTA1 OBJ 6699 6-11-90 12:05 pm
RPCONFIG COM 2726 6-08-90 5:15 pm
SRCONFIG COM 3086 6-11-90 3:13 pm
TRCONFIG COM 3402 6-08-90 4:55 pm
SUBSYS SYS 4271 5-30-89 2:14 pm
NULLB OBJ 377 5-13-87 9:59 am
NULLC OBJ 377 5-13-87 9:59 am
NULLD OBJ 377 5-13-87 9:59 am
BTOKENA2 OBJ 4975 5-28-90 8:02 pm
CTOKENA2 OBJ 4975 5-28-90 8:02 pm
DTOKENA2 OBJ 4975 5-28-90 8:03 pm
ATOKENA2 OBJ 4975 5-28-90 8:02 pm
BCONFIG HLP 29987 5-29-90 3:41 pm
A3C523A1 OBJ 9113 6-02-90 11:29 am
B3C523A1 OBJ 9113 6-02-90 11:29 am
C3C523A1 OBJ 9113 6-02-90 11:30 am
D3C523A1 OBJ 9113 6-02-90 11:30 am
B3C505A1 OBJ 9640 8-03-89 3:11 pm
D3C505A1 OBJ 9640 8-03-89 3:12 pm
A3C505A1 OBJ 9640 8-03-89 3:10 pm
C3C505A1 OBJ 9640 8-03-89 3:11 pm


BTRIEVE

README DOC 7570 6-01-90 9:40 am


BTRIEVE/PUBLIC

BCONSOLE EXE 48462 12-11-89 3:54 pm
BCONSOLE HLP 1923 9-01-89 10:32 am
BREQUEST EXE 17874 3-22-90 3:46 pm
BROLLFP EXE 19020 3-10-90 8:04 pm
BROLLFWD EXE 47869 12-11-89 3:49 pm
BTRCALLS DLL 24762 3-22-90 3:58 pm
MAKLOCAL EXE 11008 3-11-90 7:22 pm
WBROLL EXE 20688 3-15-90 11:24 pm
WBTRCALL EXE 27628 3-22-90 3:51 pm



BTRIEVE/SYSTEM

BCONNLM HLP 1583 9-13-89 8:28 am
BCONSOLE NLM 44669 5-23-90 2:03 pm
BROUTER NLM 16443 5-30-90 10:42 am
BSETUP HLP 3926 10-13-89 4:40 pm
BSETUP NCF 58 9-11-89 2:30 pm
BSETUP NLM 46282 5-02-90 10:02 am
BSPXCOM NLM 12498 5-30-90 9:21 am
BSPXSTUB NLM 1170 5-23-90 3:46 pm
BSTART NCF 127 5-31-90 10:26 am
BSTOP NCF 33 8-25-89 10:51 am
BTRIEVE NLM 57560 6-06-90 8:45 am

DOSUTIL-.1/PUBLIC

FLAGDIR EXE 27093 3-23-90 11:06 am
GRANT EXE 33369 3-27-90 4:04 pm
CASTOFF EXE 12633 7-20-89 2:11 pm
CASTON EXE 8209 7-18-89 11:14 am
CHKDIR EXE 18053 7-18-89 11:15 am
VERSION EXE 21551 3-28-90 10:09 am
$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
IBM$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
USERLIST EXE 25413 7-18-89 12:00 pm
CMPQ$RUN OVL 2400 7-26-89 10:26 pm
SYS$MSG DAT 22298 12-22-87 8:42 am
SYS$HELP DAT 17343 8-11-87 10:06 am
CHKVOL EXE 49407 7-20-89 3:02 pm
SYS$ERR DAT 6489 7-29-87 9:57 am
ALLOW EXE 20859 8-15-89 2:55 pm
FLAG EXE 29837 5-30-90 11:24 am
REMOVE EXE 32333 5-31-90 12:21 pm
SMODE EXE 27573 6-06-90 12:27 pm
LOGOUT EXE 29255 5-31-90 8:16 am
NDIR EXE 95374 6-02-90 11:10 am
LOGIN EXE 96171 5-29-90 1:52 pm
NCOPY EXE 56189 6-22-90 11:19 am
ATTACH EXE 36885 5-10-90 11:10 am
MAP EXE 47463 4-26-90 3:56 pm
PURGE EXE 25983 2-16-90 7:43 am
RENDIR EXE 20185 2-02-90 11:05 am
REVOKE EXE 34621 2-06-90 2:20 pm
SEND EXE 21109 3-01-90 3:25 pm
SLIST EXE 25143 5-10-90 11:11 am
RIGHTS EXE 18761 4-25-90 10:46 am
SYSTIME EXE 16225 4-30-90 12:21 pm
SETTTS EXE 16855 5-18-90 8:41 am
WHOAMI EXE 25723 5-18-90 11:05 am
SETPASS EXE 31935 5-24-90 4:48 pm
NVER EXE 13543 1-11-90 2:12 pm
LISTDIR EXE 26389 5-29-90 9:29 am
TLIST EXE 29799 5-29-90 3:55 pm


DOSUTIL-.1/SYSTEM

BINDREST EXE 12397 8-04-89 10:47 am
TOKEN RPL 12788 6-05-90 4:51 pm
DOSGEN EXE 9724 4-12-88 12:41 pm
NET$REC DAT 381 4-13-87 8:58 am
SECURITY EXE 22385 8-03-89 8:33 am
ATOTAL EXE 18941 7-28-89 10:57 am
PAUDIT EXE 27255 7-18-89 11:41 am
BINDFIX EXE 41519 1-19-90 11:08 am


DOSUTIL-.2/PUBLIC

FCONSOLE HLP 136188 4-06-90 2:52 pm
FCONSOLE EXE 202774 5-02-90 6:00 pm
MENUPARZ HLP 1184 2-14-89 3:51 pm
MAIN MNU 318 2-03-88 5:04 pm
COLORPAL EXE 50176 10-20-87 9:33 am
DSPACE EXE 196585 8-08-90 2:01 pm
COLORPAL HLP 3503 5-29-90 1:56 pm
DSPACE HLP 5575 5-29-90 10:54 am
MAKEUSER HLP 1845 5-31-90 11:49 am
FILER EXE 271369 6-04-90 3:43 pm
FILER HLP 60138 6-04-90 11:03 am
MENU EXE 10752 10-04-89 8:58 am
MENUPARZ EXE 51632 10-04-89 8:59 am
MAKEUSER EXE 133595 5-14-90 10:46 am


DOSUTIL-.3/PUBLIC

SESSION EXE 130839 4-26-90 4:13 pm
SALVAGE EXE 129787 5-02-90 7:05 pm
USERDEF EXE 173837 4-27-90 2:21 pm
VOLINFO EXE 142235 4-26-90 3:39 pm
SYSCON EXE 270103 5-29-90 1:23 pm
SALVAGE HLP 6788 5-29-90 2:50 pm
SESSION HLP 20129 5-29-90 3:11 pm
VOLINFO HLP 7442 5-29-90 2:11 pm
SYSCON HLP 142570 6-03-90 1:42 pm
USERDEF HLP 24718 6-04-90 11:13 am


HELP-1/PUBLIC

PVMANUAL NFO 114688 6-08-90 3:58 pm
VIEWER EXE 75907 5-25-90 12:46 pm
VIEWS PTR 17506 4-06-90 11:19 am
USER-BAS ICS 58096 6-01-90 2:48 pm
HELP EXE 14825 6-07-90 9:41 am
VIEWS CFG 465 8-07-89 1:22 pm
CONST NFO 90112 6-08-90 9:40 pm
BRDGEXT PCX 6317 5-18-90 1:37 pm
BRDGINT PCX 6329 5-18-90 1:38 pm
BRIDGBB PCX 11270 5-18-90 1:38 pm
CACHMEM1 PCX 10312 5-18-90 1:38 pm
CACHMEM2 PCX 7460 5-18-90 1:38 pm
DIRCACHE PCX 6602 5-18-90 1:39 pm
DSKDULPX PCX 7833 5-18-90 1:39 pm
ETHERFRM PCX 6053 5-18-90 1:39 pm
ETHERMUL PCX 8628 5-18-90 1:40 pm
FOLIO NFO 110592 6-08-90 9:37 pm
MOUSE PCX 47077 6-07-90 9:25 am
HASHING1 PCX 5960 5-18-90 1:40 pm
HASHING2 PCX 5336 5-18-90 1:40 pm
MUSIC RS 49759 6-08-90 12:00 am
MESSPACK PCX 8322 5-18-90 1:40 pm
MIRROR PCX 5545 5-18-90 1:41 pm
NETNUM1 PCX 7143 5-18-90 1:41 pm
NETNUM2 PCX 6870 5-18-90 1:41 pm
PARTITIO PCX 5310 5-18-90 1:42 pm
SECUR1 PCX 8829 5-18-90 1:42 pm
SECUR2 PCX 9049 5-18-90 1:42 pm
SECUR3 PCX 7557 5-18-90 1:42 pm
SECUR4 PCX 7407 5-18-90 1:42 pm
NFOLIO COM 10500 3-06-90 9:48 am
RCD PCX 20031 10-02-89 12:19 pm
VOICE RS 54081 6-08-90 12:37 am
NFOLIO EXE 185577 5-04-90 9:32 am

HELP-2/PUBLIC

!NETWARE NFO 1064960 6-08-90 2:47 pm


PRINT/SYSTEM/NLM

PSERVER NLM 73641 6-11-90 2:08 pm

PRINT/SYSTEM/VAP

PSERVER VAP 63986 12-08-89 9:20 am


PRINT/PUBLIC

ENDCAP EXE 13553 7-19-89 10:55 am
PSC EXE 20037 7-26-89 10:50 am
PRINTDEF EXE 180211 5-04-90 11:05 am
CAPTURE EXE 41025 5-04-90 9:20 am
PCONSOLE EXE 213096 5-11-90 3:07 pm
PRINTCON EXE 152661 5-21-90 9:51 am
PRINTCON HLP 12261 5-29-90 2:14 pm
PRINTDEF HLP 36714 5-29-90 2:41 pm
RPRINTER HLP 1803 5-29-90 2:42 pm
PCONSOLE HLP 33117 5-31-90 11:10 am
PSERVER EXE 108262 6-01-90 9:11 am
RPRINT$$ EXE 76892 6-01-90 4:14 pm
NPRINT EXE 61021 5-21-90 3:32 pm
RPRINTER EXE 6326 6-11-90 12:49 pm


PRINT/PUBLIC/PDF

DIAB630 PDF 261 9-21-88 9:58 am
CIT20 PDF 281 9-21-88 9:57 am
CITOH600 PDF 380 9-21-88 9:58 am
PAN1091 PDF 437 9-21-88 10:06 am
STAR10X PDF 285 9-21-88 10:07 am
EPLQ800 PDF 293 9-21-88 10:00 am
EPLX80 PDF 282 9-21-88 10:01 am
EPLX800 PDF 284 9-21-88 10:01 am
HPLASER PDF 1527 9-21-88 10:01 am
IBM4201 PDF 368 9-21-88 10:02 am
IBMPRO2 PDF 369 9-21-88 10:02 am
NECP6 PDF 538 9-21-88 10:03 am
OKI390 PDF 282 9-21-88 10:04 am
STAR1000 PDF 283 9-21-88 10:07 am
TOSHP321 PDF 400 9-21-88 10:07 am
CIT224 PDF 356 9-21-88 9:57 am
APPIMAGE PDF 292 9-21-88 9:56 am
APPLASER PDF 201 9-21-88 9:56 am
CIT120D PDF 284 9-21-88 9:57 am
EPEX800 PDF 284 9-21-88 9:59 am
EPLD2500 PDF 285 9-21-88 10:00 am
OKI290 PDF 281 9-21-88 10:04 am
NEC8810 PDF 277 9-21-88 10:06 am
CITOH310 PDF 286 9-21-88 9:58 am
EPEX86 PDF 290 9-21-88 10:00 am
NEC2050 PDF 258 9-21-88 10:06 am
EPEX80 PDF 287 9-21-88 9:59 am
OKILASER PDF 1516 9-21-88 10:04 am
OKI192 PDF 298 9-21-88 10:06 am
PAN1080 PDF 323 9-21-88 10:04 am


SHGEN-1

IBM$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
S3C503 OBJ 6313 5-07-90 1:11 pm
DCONFIG EXE 22247 6-06-88 11:46 am
JUMPERS HLP 1766 4-05-90 4:40 pm
JUMPERS EXE 76203 5-07-90 1:38 pm
SYS$HELP DAT 17343 8-11-87 10:06 am
SHELLS DAT 23 8-17-87 1:44 pm
VOLUMES DAT 40 2-10-88 9:31 am
SYS$MSG DAT 22298 12-22-87 8:42 am
SYS$ERR DAT 6489 7-29-87 9:57 am
INT2F COM 640 7-28-88 11:48 am
NLINK EXE 37633 8-10-89 9:37 am
CMPQ$RUN OVL 2400 7-26-89 10:26 pm
ECONFIG EXE 24269 4-14-88 8:21 am
COMCHECK EXE 76840 9-01-87 11:53 am
$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
SHCONFIG EXE 97365 9-14-89 3:36 pm
ROUTE COM 3431 1-18-90 11:56 am
S3C501 OBJ 4309 10-03-88 1:56 pm
NETBIOS EXE 23088 4-20-90 2:25 pm
STOKEN OBJ 5333 5-15-90 8:42 am
SNE1000 OBJ 5415 12-27-89 2:30 pm
XMSNET4 EXE 56056 6-06-90 4:40 pm
S3C505 OBJ 8664 8-04-88 8:42 am
S3C523 OBJ 7069 10-10-88 4:35 pm
STRXNET OBJ 6811 6-11-90 1:40 pm
S3C501 LAN 1131 6-11-90 2:47 pm
S3C503 LAN 389 6-11-90 2:47 pm
S3C505 LAN 914 6-11-90 2:47 pm
S3C523 LAN 110 6-11-90 2:47 pm
SLANSUP LAN 113 6-11-90 2:47 pm
SNE1000 LAN 883 6-11-90 2:47 pm
SNE2 LAN 135 6-11-90 2:47 pm
SNE2000 LAN 883 6-11-90 2:47 pm
STOKEN LAN 100 6-11-90 2:47 pm
STRXNET LAN 479 6-11-90 2:47 pm
SNE2000 OBJ 6121 12-27-89 12:16 pm
SNE2 OBJ 4781 11-29-89 1:55 pm
SHGEN EXE 26321 5-04-89 10:06 am
SLANSUP OBJ 4267 5-24-90 8:21 am
COMCHECK HLP 2543 5-29-90 2:03 pm
SHCONFIG HLP 28961 5-29-90 4:01 pm
IPX OBJ 19429 6-05-90 11:32 am
EMSNET3 EXE 58584 6-06-90 4:40 pm
EMSNET4 EXE 59000 6-06-90 4:39 pm
NET3 COM 48546 6-06-90 4:39 pm
NET4 COM 48909 6-06-90 4:38 pm
XMSNET3 EXE 55672 6-06-90 4:40 pm


SHGEN-1/DOSODI

3C503 COM 11202 5-30-90 12:00 pm
3C523 COM 10971 5-30-90 12:00 pm
IPXODI COM 19017 5-30-90 12:00 pm
LANSUP COM 10784 5-30-90 12:00 pm
LSL COM 6399 5-30-90 12:00 pm
NE1000 COM 11186 5-30-90 12:00 pm
NE2-32 COM 11138 5-30-90 12:00 pm
NE2 COM 11465 5-30-90 12:00 pm
NE2000 COM 11272 5-30-90 12:00 pm


SYSTEM-.1

SERVER EXE 716988 6-14-90 10:57 am
README 386 11734 7-14-90 2:20 pm
FILES DAT 43086 7-14-90 2:29 pm
MAC NAM 14311 4-24-90 8:56 am
DISKSET NLM 69297 6-05-90 2:28 pm
INSTALL NLM 139824 6-05-90 11:03 am
VREPAIR NLM 86874 6-05-90 4:05 pm
DISKSET HLP 6192 6-04-90 2:48 pm
DCB DSK 18313 6-11-90 3:47 pm
ISADISK DSK 7586 6-11-90 4:17 pm
PS2ESDI DSK 6973 6-08-90 5:17 pm
PS2MFM DSK 8275 6-08-90 5:23 pm
PS2SCSI DSK 9556 6-08-90 5:30 pm


SYSTEM-.2

REMOTE NLM 9215 4-13-90 7:42 am
3C523 LAN 11922 5-08-90 8:23 pm
ROUTE NLM 4506 4-27-90 3:20 pm
RCONSOLE HLP 8402 4-25-90 12:55 pm
NE2000 LAN 10863 5-17-90 11:41 am
NE3200 LAN 19710 5-23-90 5:09 pm
TRXNET LAN 8682 5-21-90 3:57 pm
NE2 LAN 10802 5-25-90 6:44 pm
RCONSOLE EXE 77551 5-26-90 2:35 pm
3C505 LAN 20541 5-28-90 8:11 pm
NE2-32 LAN 10810 5-31-90 12:06 pm
3C503 LAN 11160 6-05-90 11:17 am
MONITOR NLM 100391 6-05-90 10:50 am
TOKENRPL NLM 16454 6-05-90 5:02 pm
UPS NLM 10547 6-05-90 2:21 pm
RSPX NLM 17064 5-11-90 1:37 pm
CLIB NLM 203748 6-08-90 3:31 pm
IPXS NLM 3378 6-07-90 6:42 pm
MATHLIB NLM 12477 6-08-90 3:32 pm
NE1000 LAN 10018 6-08-90 9:29 am
NMAGENT NLM 33862 6-07-90 3:37 pm
SPXS NLM 4538 6-07-90 6:41 pm
STREAMS NLM 45504 6-08-90 8:50 am
TLI NLM 8795 6-08-90 12:42 pm
TOKEN LAN 9544 6-07-90 3:29 pm
MATHLIBC NLM 16772 6-08-90 3:32 pm
FILEDATA DAT 1398 6-11-90 9:15 pm


UPGRADE/SYSTEM

$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
IBM$RUN OVL 2400 7-13-89 9:30 am
DIBI$DRV DAT 30 6-29-89 8:53 pm
SYS$MSG DAT 22298 12-22-87 8:42 am
SYS$HELP DAT 17343 8-11-87 10:06 am
SYS$ERR DAT 6489 7-29-87 9:57 am
CMPQ$RUN OVL 2400 7-26-89 10:26 pm
SELDIBI HLP 229 6-24-89 3:45 pm
UPGRADE HLP 41447 5-31-90 10:46 am
UPGRADE EXE 246860 4-13-90 11:48 am
UPGRADE OVL 245514 4-13-90 11:49 am
SELDIBI OVL 54250 12-08-89 3:18 pm
UPGRADE COM 10262 12-08-89 3:17 pm
WANGTEK EXE 22950 12-08-89 3:19 pm


 December 28, 2017  Add comments

Leave a Reply